Contact Presenteren Schrijven Chazia Mourali CV english Homepagina

HOME

Vormgeving: Forsrood   

www.forsrood.com www.webmar.nl

Foto Chazia: Jan van Galen

Realisatie & onderhoud: Webmar

EFFECTIEVER, CREATIEVER EN POSITIEVER COMMUNICEREN!

EXTERNE COMMUNICATIE

U geeft leiding aan een prachtige organisatie. U houdt van uw werk, de juiste medewerkers zitten op de juiste plaats, uw klanten kunnen op u rekenen en ondanks de crisis hebt u financieel alles onder controle. U bent eigenlijk best trots op uw verrichtingen. Maar draagt u dat zelfvertrouwen ook uit? Is de eerste indruk die mensen van u hebben positief en krachtig? Is uw interne communicatie wel effectief? En de buitenwereld? Weten andere organisaties -met wie u graag in zee wilt- hoe uw bedrijf floreert? Zijn potentiele investeerders hiervan op de hoogte? En komen de beste professionals in de markt bij u solliciteren?

Goede wijn behoeft geen krans, wordt gezegd. Maar hoe moet de buitenwereld aanvoelen dat uw organisatie een unieke waarde heeft, als u het niet vertelt?

Het is zonde om kansen te laten liggen. Ook u kunt leren om uw organisatie en uzelf beter te presenteren. Zonder trucjes of kunstjes die niet bij u passen. Zonder over anderen heen te lopen. Tijdens onze personal performance cursus leert u in een groep, of in privé trainingen hoe u het beste uit uzelf en uw organisatie naar boven kunt halen. Wij werken met camera’s, zodat u geconfronteerd wordt met uw eigen onbewuste gedrag. Dat is soms even schrikken. Maar al nu een paar uur ziet u hoe u groeit.

We beginnen met een algemene inleiding waarin we de basisbegrippen van communicatie uiteen zetten. Daarna helpen wij u u uw persoonlijke doelen te realiseren. Wat wilt u bereiken? Met gemak een volle zaal toespreken? Een vrolijkere en modernere look aanmeten? Zorgen dat uw toehoorders uw boodschap echt begrijpen en onthouden? Of kan de PR voor uw hele organisatie overtuigender, zodat mogelijke klanten, opdrachtgevers, medewerkers en de media in de gaten krijgen wat een uitstekende zakenpartner u bent?

Ik leer u ook graag om journalisten en hun werk beter te begrijpen en te respecteren. Leer communicatiemogelijkheden ontdekken, waar u nu bedreigingen voor uw imago voelt.

INTERNE COMMUNICATIE

In deze tijd is bijna iedereen permanent onderdeel van een eindeloze informatiestroom. We zijn altijd online. We congresseren, praten, vergaderen, mailen, bellen, faxen, twitteren, pingen, appen...
Maar worden we wel begrepen? En heeft onze boodschap effect? Tijd- en geldverspilling, ruis, misverstanden, zelfs conflicten kunnen het gevolg zijn van slechte communicatie. Snelle verbeteringen worden bereikt als we ons bewust worden van de elementen waaruit communicatie bestaat. Al jaren baseer ik mijn communicatiecoaching op het SCHEMA van de Russische taalwetenschapper Roman Jakobson:

In communicatie heb je een ZENDER die een BOODSCHAP overbrengt aan een ONTVANGER. Hij doet dat met een bepaalde BEDOELING in een bepaalde CODE via een MEDIUM.

Wordt uw nieuwsbrief wel gelezen? Past uw lichaamstaal bij de boodschap die u zendt? Snapt uw gehoord uw specialistische verhaal? Klinken uw opdrachten niet te drammerig? Zou de vergadertijd korter kunnen? Hoe gaat u om met podiumvrees? Ontlokt een journalist u uitspraken die u liever niet had gedaan?

We beantwoorden dergelijke vragen met behulp van het communicatieschema.

Een training is confronterend en vermoeiend. Maar na een paar uur al, kunt u uw boodschap op veel meer manieren zenden dan u gewend was. Zonder een kunstje op te voeren. U krijgt handreikingen om te kunnen evalueren of uw boodschap is over gekomen en onthouden. En u mag natuurlijk altijd alles vragen wat u op uw hart hebt.

In overleg kan uw training op maat worden voorbereid en gegeven.

WEET WAT UW DOEL IS EN LEER HET TE BEREIKEN!